**Trabzon’da Uzungöl’de Turizm Değerlendirme Programı**
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Trabzon’un turizm potansiyelini incelemek üzere Uzungöl’de bir dizi değerlendirme ve gözlem yapıyor.
Uzungöl İle Trabzon’un Turizm Geleceği Ele Alınıyor
Trabzon’un turizmdeki mevcut durumu ve gelecekteki stratejileri üzerine bir program düzenleyen komisyon üyeleri, sağlık, çevre ve turizm sektöründen temsilcilerle görüşmeler gerçekleştirmek için Uzungöl’de incelemelerde bulundu. Doğanın eşsiz güzelliklerine sahip olan bu turizm merkezi, komisyon üyeleri tarafından sezon öncesinde yapılan çalışmaların yerinde değerlendirilmesi amacıyla ziyaret edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de katıldığı bu program, kararlı adımlar atmak için önemli bir fırsat sunuyor.
Karaismailoğlu: “Doğal Zenginliklerimizi Koruma Sorumluluğu Var”
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, iki gün sürecek incelemeler hakkında bilgi vererek, “Karadeniz’in incisi Uzungöl’ü tanımak için buradayız. Bugün başlayacak olan toplantılarda Trabzon’un geleceği ve Uzungöl ile ilgili önemli görüşmeler yapacağız. STK’lar ve işletmeciler ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu güzellikleri gelecek nesillere taşımak için üzerimize düşen sorumluluğu biliriz,” ifadelerini kullandı.
Yeterli Yapılaşmanın Önemi Vurgulandı
Karaismailoğlu, bölgedeki kötü yapılaşmalara karşı bir mücadele gerektiğini belirtti. Uzungöl HES meselesine de atıfta bulunarak, “Trabzonlular, doğayı koruma konusunda üstlerine düşeni yapacaklardır. Uzungöl’de yaşanan sorunların çözümü için birlikte hareket etmemiz lazım. Kırsaldaki çarpık yapılaşmaya karşı da tedbir almalıyız. Bu güzellikleri korumadan başka alternatifimiz yok,” dedi.
Doğu Karadeniz’de Hızla Gelişen Turizm
Pandemi sonrası Doğu Karadeniz bölgesinde turizmde önemli bir gelişim yaşandığını vurgulayan Karaismailoğlu, “Turizm, ülkemizin önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Geçen yıl 60 milyon ziyaretçi çekerek başarılı bir dönem geçirdik. Bu yıl da benzer hedeflerle devam edeceğiz. 2025’in ilk çeyreğinde 8.5 milyar dolar gelir hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nun Trabzon programında yer alan isimler arasında Mervan Gül, Mehmet Atmaca, Ertuğrul Gazi Konal, George Aslan, Ali İnci, Vehdi Koç, Yavuz Aydın ve Sururi Çorabatır öne çıkıyor.