Salihli’de Tarım Müdürlüğünden Üreticilere Uyarı
Manisa’nın Salihli ilçesindeki Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım üreticilerine önemli bir uyarıda bulundu. Özellikle domates, patlıcan ve biber yetiştiriciliği yapanların dikkat etmesi gereken bir konu gündeme geldi.
Pas Akarı ve Kırmızı Örümcek Tehditi
Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ekipleri, yerel tarım alanlarında gerçekleştirdikleri incelemelerde pas akarı ve kırmızı örümceğin varlığıyla karşılaştı. Bu tespitlerin ardından, üreticilere bu zararlılarla mücadele etmeleri konusunda önerilerde bulunuldu.
Yapılan resmi açıklamada, “Domates, patlıcan ve biber ekim alanlarında pas akarı sayısında belirgin bir artış gözlemlenmektedir. Üreticilerimizin bu zararlılarla etkin bir şekilde mücadele etmeleri önem arz etmektedir” denildi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı