Adana’da bir emlakçıdan haraç istedikten sonra iş yerini kurşunlayan 8 kişi yakalandı; olayın azmettiricisi ise emlakçının kuzeni olduğu belirlendi.
Olayın Gelişimi
Olay, Yüreğir ilçesinin Doğankent Mahallesi’nde yaşandı. Emlakçı M.Y., telefonla arandığında 3 milyon lira haraç talebiyle karşılaştı. Haraç vermeyi reddedince, 4 Nisan gecesi, iş yerinin kapalı olduğu bir sırada tanımadıkları kişilerce kurşunlandı. Ofisinde çok sayıda merminin hedef almasına rağmen, şans eseri yaralanan olmadı.
Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü, gelen ihbar üzerine olayın araştırmasına başladı. Ekipler, çevreyi saran güvenlik kameralarının görüntülerini titizlikle inceledi. Yaklaşık 700 saatlik bir görüntü analizi sonucunda 3 şüphelinin tespitine ulaşıldı.
Gözaltına Alınan Şüpheliler
Özel harekât polisini de dahil eden operasyonda, M.U. (28), T.T. (21) ve M.E. (27) gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalar sırasında M.U.’nun ateş açtığı, T.T.’nin gözcülük yaptığı ve M.E.’nin saldırganları olay yerine götürdüğü ortaya çıktı. Emniyetin soruşturması genişletildi ve olayın azmettiricisinin emlakçı M.Y.’nin kuzeni S.Y. olarak belirlendi. S.Y.’nin eşi G.Y. ve iki kişi daha gözaltına alındı.
Gözaltındaki toplam 8 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.Y., M.U., T.T. ve M.E. tutuklanırken, G.Y. ve diğer 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı