Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Migros, Balık Av Sezonuyla Birlikte Taze Balık Satışını Hızlandırdı: 15 Bin Ton Balık Hedefiyle Operasyonlara Başladı

    Migros, balık av sezonunun başlamasıyla taze balık satışlarına hız verdi. İbrahim Sözen, Türkiye’nin dört bir yanına ulaşarak 15 bin ton balık satmayı hedeflediklerini belirtti. Balıkları 193 kalite kontrol kriterine tabi tutarak tüketicilere sunduklarını vurguladı.

    Migros, balık av sezonunun başlamasıyla taze balık satışlarına hız verdi.

    Balıkçılık Sezonu İle Migros’tan Taze Balık Satışı Atılımı

    Migros, Türkiye’de en yaygın balık satış noktalarına sahip olarak, balık av sezonunun başlamasıyla birlikte “Vira Bismillah” dedi ve faaliyetlerine hız kazandırdı. Sürdürülebilir balıkçılığa olan bağlılığı sayesinde, ülkenin dört bir yanına taze balık ulaştırma hedefi ile yıl sonunda 15 bin ton balık satışı gerçekleştirmek amacıyla harekete geçti.

    Tekneden-reyona sistemiyle balığın satın alımını gerçekleştiren Migros, av sezonunun açılmasıyla deniz ürünlerini raflarına yerleştirmeye başladı. Türkiye’nin en geniş balık ağını oluşturan marka, batıdan doğuya her bölgeye taze balık dağıtarak, müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Sezon boyunca balık satış noktalarını artırarak, bol çeşit ve uygun fiyat sunarak vatandaşların güvenli balık tüketimini destekleyecek. Online ve fiziksel mağazalar üzerinden yıl sonuna kadar 15 bin ton balık satışı yapmayı planlayan Migros, balıkları 193 kalite kontrol kriterine tabi tutarak, ağır metal ve mikrobiyolojik analizlerin ardından en sağlıklı haliyle sofralara sunuyor.

    Iğdır, Van ve Mardin’de Rekor Satış Rakamları

    Yerel balıkçılara sağladıkları alım garantileri ile küçük işletmelere destek sunduklarını belirten Migros Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, “Balığın tutulduğu tüm noktalara ulaşarak, Türkiye’deki balık tüketimini artırmayı hedefliyoruz. Teknedeki balıkları, halden ve doğrudan üreticilerden temin ediyoruz. Küçük balıkçılar ve kooperatiflerle gerçekleştirilen alım garantileri ile güvenilir ürünleri, ileri izlenebilirlik teknolojileriyle tüketicilere ulaştırıyoruz. Geçtiğimiz sezonun bazı dönemlerinde en yüksek balık satışlarını Iğdır, Van ve Mardin şehirlerinde gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

    Sürdürülebilir Balıkçılığa Önem Veriyoruz

    Sözen, sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarını teşvik etmek ve tüketicilere güvenilir ürünler sağlamak amacıyla, yetiştirilmiş balıkların İyi Tarım Uygulamaları (İTU) sertifikası sürecine dahil edilmesine doğrudan katkı sağladıklarını belirtti. “Geçtiğimiz yıl, Global G.A.P., İTU ve ASC sertifikalarına sahip 7 bin 700 ton su ürününü müşterilerimizle buluşturduk. 2026 yılı itibarıyla satışlarımızda çipura ve levrek gibi çiftlik balıklarının yüzde 100’ünün İTU sertifikalı olmasını hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.