USİKAD, Erzurum yapılanmasıyla kadın liderliği ve ekonomik kalkınmayı güçlendirmeyi hedefliyor

Editör
2 Dakika Okuma

USİKAD Erzurum Yapılanmasını Tamamladı

Kadın liderliğini ekonomik kalkınmanın merkezine alan Uluslararası Sanayici ve İş Kadınları Derneği (USİKAD), son dönemde Erzurum’da gerçekleştirdiği yapılanmayla dikkat çekti. Avrupa’dan Asya’ya kadar uzanan iş birliği ağıyla faaliyet gösteren dernek, Erzurum İl Başkanlığına Dr. Zeynep Polat’ı atayarak uluslararası düzeydeki büyüme hedeflerine yeni bir katkı sağladı.

USİKAD’ın Hedefleri ve Dr. Zeynep Polat’ın Rolü

Kadın girişimciliğini sanayi, ticaret ve üretimle birleştiren USİKAD, 2023 yılında kurulmuş ve uluslararası ölçekte hızla genişlemeye devam etmektedir. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın destekleriyle, Türkiye’nin kalkınma politikaları doğrultusunda projeler geliştiren USİKAD, Londra temsilciliği aracılığıyla küresel kimliğini güçlendirirken, Erzurum yapılanması ile Anadolu’nun girişimcilik potansiyelini dünya ile buluşturmayı hedeflemektedir. Dr. Zeynep Polat, akademik kariyeri ve girişimcilik tecrübesiyle, USİKAD’ın Doğu Anadolu’daki stratejilerini şekillendirecek önemli bir figür olacak. Polat, kadınların ekonomik alandaki varlığını güçlendirmeye yönelik yenilikçi modeller geliştirmeyi ve Erzurum’u uluslararası rekabet gücü yüksek bir girişimcilik merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

Dr. Zeynep Polat’ın Eğitim ve İş Hayatı

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Dr. Polat, işletme doktorasını İngiltere’deki St. Clements Üniversitesinden almıştır. Sosyoloji lisansının yanı sıra aile danışmanlığı formasyonu bulunan Polat, şu anda aynı üniversitede Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında ikinci yüksek lisansına devam etmektedir. Erzurum iş dünyasında aktif bir rol üstlenen Polat, daha önce MÜSİAD Kadın Erzurum Kurucu Başkanlığı ve TOBB Kadın Girişimciler Erzurum Başkan Vekilliği gibi görevlerde bulunmuş; halen Erzurum Kadın Kooperatifi’nin Kurucu Başkanı olarak faaliyet göstermektedir. Bu görevleriyle, kadınların ekonomik hayata katılımlarını artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Kalkınma Modeli İçin Önemli Adımlar

Polat, “USİKAD Erzurum olarak derneğin uluslararası vizyonu doğrultusunda, kadın istihdamını artıran, yerel ticaret ağlarını güçlendiren ve kamu-üniversite-özel sektör iş birliklerini teşvik eden projelere odaklanacağımızı belirtmek isterim. Bu adım, yerelden küresele uzanan yeni bir kalkınma modelinin somut bir göstergesi olacaktır” şeklinde konuştu.

USİKAD Genel Başkanı Müge Öz ise, “Zeynep Polat’ın vizyonel yaklaşımı ile Erzurum’un köklü üretim kültürünü yeniden şekillendiriyoruz. USİKAD, artık Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerindeki kadın girişimcilerin ortak sesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir