Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın Açıklamaları
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, imalat sanayisinde önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, sanayi alanlarının büyüklüğünü artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Kacır, “Planlı sanayi bölgelerimizin alanını 155 bin hektardan 350 bin hektara çıkaracağız” dedi. Ayrıca, yeni sanayi koridorları hakkında bilgi vererek, “Samsun-Mersin, Mersin-Şırnak, Sivas-Iğdır ve Trabzon-Şırnak hatlarında 4 yeni sanayi koridoru oluşturacağız” şeklinde konuştu.
İmalat Sanayisinde Ciddi Bir Artış
Kacır, Türkiye’nin imalat sanayisindeki katma değerinin 23 yıl önce 41 milyar dolardan 241 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Bu süre zarfında Türkiye’nin yıllık ürün ihracatının da ciddi bir artış göstererek, 36 milyar dolardan 270 milyar dolara çıktığını kaydetti. 23 yıl önce 21. sırada yer alan Türkiye, şimdi dünya sıralamasında 14. konumda yer almakta.
Teknoloji ve İnovasyonun Desteklenmesi
Bakan, Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin giderek güçlendiğini belirterek, “Özel sektörde 1,700’den fazla Ar-Ge ve tasarım merkezi mevcut. 113 teknoparkımızda 12 binden fazla firmamız yenilikçi çalışmalar yürütüyor” dedi. Kacır, Ar-Ge harcamalarının son 23 yılda 19,9 milyar dolara ulaştığını ve insan kaynağı havuzunun 311 bine çıktığını da belirtti.
Yatırım Teşvikleri ve İstihdam Destekleri
Yüksek teknoloji yatırımlarına olan ilginin arttığını ve HIT-30 Programı ile elektrikli araç ve biyoteknoloji gibi alanlarda 4,5 milyar dolarlık yatırım sağlamayı hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca, “İstihdamı Koruma Programı ile KOBİ’lerimizi destekliyoruz. 15 bin KOBİ aracılığıyla 416 bin kişilik istihdamı koruduk” ifadelerini kullandı. Kacır, yeni dönemde hedeflerinin 1 milyondan fazla istihdamı korumak olduğunu sözlerine ekledi.
MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT







