Karabük’te 500 dekar alanda başlayan çeltik ekimi meşakkatli bir süreçle devam ediyor.

Karabük’te 500 dekar alanda çeltik ekimi devam ediyor. Halit Gömeç, 320 dekar tarlasında imece usulü çalışarak ekime son haftasına girdi. Geçen yıl 280 ton hasat aldıklarını belirten Gömeç, iyi bir rekolte bekliyor. Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu, çiftçinin emeklerinin değerini vurguladı.

Karabük'te 500 dekar alanda çeltik ekimi devam ediyor. Halit Gömeç,

Karabük’te Çeltik Ekimi Devam Ediyor

Karabük’te yaklaşık 500 dekar alanda gerçekleştirilen çeltik ekimi tüm hızıyla sürmektedir.

İmece Usulü Çeltik Hasadı

320 dekar alanda çeltik ekim işini üstlenen Halit Gömeç, su dolu tarlalarındaki zorlu serüveni imece usulü olarak sürdürüyor. İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, çeltik ekiminde son haftaya girdiğini belirten Gömeç, 20 gündür bu işin devam ettiğini söyledi.

Çeltik üreticilerinin soğuk hava şartlarından etkilenmediğini ve ekim döneminin Mayıs ayında başladığını vurgulayan Gömeç, “Allah’ın izniyle, bu yıl rekoltenin yüksek olmasını ümit ediyoruz. Geçen sene oldukça iyi bir sonuç aldık ve yıllık ortalamalara göre de başarılıydık. Önceki yıl 320 dekar alandan yaklaşık 280 ton çeltik elde ettik. Fiyatlar da oldukça iyiydi ve ürünümüzün tamamını satışa sunduk. Çeltiğin kilogram fiyatı geçen yıl 24-25 TL civarındaydı.” şeklinde konuştu.

Çiftçinin Emeği Değerlendirildi

Tarımsal faaliyetleri desteklemek amacıyla Gömeç’i tarlasında ziyaret eden Ziraat Odası Karabük İl Başkanı Hasan Benlioğlu ise, üretim yapılmadan tüketimin mümkün olmadığını belirtti. Benlioğlu, “Çiftçinin emeği ve alın terine kimse zarar veremez. Çiftçimizin kazancı helaldir, çünkü ekim süreci zorluklarla dolu, hasadı da ayrı bir mücadeledir.” diyerek çiftçinin önemine dikkat çekti.