Avrupa’ya Açılan Pencere: Eskişehir’de KOBİ’ler için Sürdürülebilir Büyüme Fırsatları
Eskişehir Sanayi Odası, Belçika Ticaret Heyeti katılımıyla dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “KOBİ’ler için Sürdürülebilir Büyüme ve AB Fırsatları” adı altında düzenlenen bu organizasyon, bölgedeki sanayicilerin Avrupa’ya açılma fırsatlarını keşfetmeleri açısından büyük önem taşıdı.
Önemli İsimlerin Katılımı
Etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Çağrı Özeçoğlu, Belçika’nın Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Christophe Lechat, Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Stefano Missir di Lusignano ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’ndan Ela Yazıcı İnan gibi önemli isimler katıldı. Bunun yanı sıra pek çok sanayici, akademisyen ve basın mensubu da etkinlikte yer aldı.
Yeşil Dönüşüm Vurgusu
Etkinlikte söz alan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın tüm dünyayı etkileyen bir sanayi politikası dönüşümü sunduğunu dile getirdi. Kesikbaş, “Yeşil dönüşüm, sadece çevresel sürdürülebilirlik değil; aynı zamanda rekabet gücümüzü artırmak ve yeni pazarlara daha etkili girmektir.” ifadelerini kullandı. Eskişehir sanayisinin bu değişimi fırsata dönüştürecek güç ve iradeye sahip olduğuna inandığını sözlerine ekledi.
Kesikbaş, Eskişehir Sanayi Odası’nın Model Fabrika ve Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi sayesinde sanayicilere, verimlilik artışı, dijitalleşme, enerji verimliliği ve karbon ayak izi hesaplama konularında destek sağladığını vurguladı. Bu çalışmaların, Eskişehirli firmaların Avrupa pazarında daha rekabetçi hale gelmesini sağladığını belirtti. Ayrıca, “Birlikte çalışarak, birlikte öğrenerek, birlikte dönüşeceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Etkinlik Programının Detayları
Etkinliğin devamında, Avrupa Birliği’nin sanayi politikaları, Yeşil Mutabakat sürecinin Türk şirketleri için sunduğu fırsatlar, dijital ürün pasaportu uygulamaları ve başarılı firma hikâyeleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Program, firmalar arasında gerçekleştirilme imkânı sunan iş görüşmeleri ile sona erdi. Bu tür etkinliklerin, bölgedeki sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağladığı ifade ediliyor.
“ESKİŞEHİR’DEN AVRUPA’YA AÇILAN KAPI: KOBİ’LER İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME VE AB FIRSATLARI” ETKİNLİĞİ, BELÇİKA TİCARET HEYETİ’NİN KATILIMIYLA ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
ETKİNLİK, FİRMALAR ARASI İŞ GÖRÜŞMELERİYLE TAMAMLANDI.
ETKİNLİK, FİRMALAR ARASI İŞ GÖRÜŞMELERİYLE TAMAMLANDI.