Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dünya Emzirme Haftası’nda Anne Sütünün Önemi Vurgulandı: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Etkinlik Düzenlendi

    Sağlık Bakanlığı’nın “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çerçevesinde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı ve Doç. Dr. Sevcan İpek, anne sütünün önemi ile emzirmenin sağlık üzerindeki etkilerini anlattı.

    Sağlık Bakanlığı'nın "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları

    Dünya Emzirme Haftası Etkinlikleri Başladı

    Sağlık Bakanlığı’nın “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çerçevesinde, her yıl 1-7 Ağustos tarihlerinde kutlanan Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlikler organize edilmektedir. Bu özel haftayla, anne sütünün önemi hakkında toplumsal farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. Etkinliklerin temel amacı ise, bebek ölümlerini azaltmak ve genel bebek sağlığını iyileştirmektir.

    Sivas’ta Emzirme Haftası Etkinliği

    Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin Pediatri Polikliniği, 1-7 Ağustos tarihleri arasındaki Emzirme Haftası vesilesiyle anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Pediatri Anabilim Dalı’nın başkanı ve sosyal pediatrist olan Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı ile Doç. Dr. Sevcan İpek’in yanı sıra, Kadın Doğum ve Pediatri Bölümü çalışanları da yer aldı.

    Anne Sütünün Önemi Vurgulandı

    Gerçekleşen etkinlikte, Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı, anne sütünün bebek gelişimi üzerindeki olumlu yanlarını ve emzirmenin önemini katılımcılara detaylı bir şekilde aktardı. Korğalı, anne sütü ile beslenmenin yalnızca besin sağlamanın ötesinde, bir yandan da anne-bebek arasında güçlü bir bağ meydana getirdiğini belirterek, emzirmenin her iki taraf için de kritik bir süreç olduğunu vurguladı.

     
     
     

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı