Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Demirci Belediyesi, ASELSAN’dan OED Cihazı Hibe Aldı: Sağlık Memurları Samim Tavşan ve Sabri Şimşek’in Projesi Onaylandı

    Manisa’nın Demirci ilçesinde, ASELSAN tarafından hibe edilen 2 otomatik eksternal defibrilatör (OED), “Altın Dakikalar” projesi kapsamında Demirci Devlet Hastanesi sağlık memurları Samim Tavşan ve Sabri Şimşek’in girişimiyle belediyeye kazandırıldı. Belediye Başkanı Erkan Kara, cihazların acil sağlık hizmetlerine katkı sağlayacağını belirtti.

    Manisa'nın Demirci ilçesinde, ASELSAN tarafından hibe edilen 2 otomatik eksternal

    Demirci’de ASELSAN’dan Hayati Cihaz Desteği

    Manisa’nın Demirci ilçesindeki belediye, ASELSAN’ın desteğiyle önemli bir sağlık ekipmanına kavuştu.

    Demirci Devlet Hastanesi çalışanları Samim Tavşan ve Sabri Şimşek, belediye ile iş birliği içinde hazırladıkları “Altın Dakikalar” adlı projeyi ASELSAN’a sundu.

    Projenin değerlendirilmesinin ardından, yaklaşık bir ay süren yoğun çalışmalar sonucunda Demirci Belediyesi, ani kalp durumu yaşanan hastalara elektroşok uygulayarak hayat kurtaran 2 otomatik eksternal defibrilatör (OED) cihazı ile donatıldı.

    Belediye Başkanı Erkan Kara, gerçekleştirdikleri projeyle dikkat çeken sağlık memurlarını makamında ağırlayarak, bu önemli çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkürde bulundu.

    Belediye Başkanı Kara, konuya dair yaptığı açıklamada, “Günümüz sağlık alanında yenilikçi ve gelişime dayalı projeleri gerektirmektedir. Sağlık memurlarımız, projelerini grafiksel bir şekilde anlatarak bizleri bilgilendirdiler. Bu süreçte ASELSAN ile hızlı bir iletişim kurarak, projenin hayata geçmesi adına gerekli adımları attık. Bu proje sayesinde 2 adet OED cihazı belediyemize kazandırılmıştır. Ayrıca, bu cihazların etkili kullanımı için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından personelimize İlk Yardım eğitimi verilecektir” ifadelerini kullandı.

    Başkan Kara, OED cihazlarının özellikle kalabalık etkinlikler ve pazaryeri gibi yoğun alanlarda kullanılacağını belirtirken, “Bu cihazlar, ilçemizde ani kalp durmalarında ilk müdahale için personelimiz tarafından etkin bir şekilde kullanılacak. Demirci’ye hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı