Yüksekova’da Arıcılık Faaliyetleriyle Cilo Dağı’ndan İki Aylık Bal Hasadı Bekleniyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağı eteklerinde bal üretimi yapan Musa Ertunç, bu yıl 400 kovanla 3 ton bal bekliyor. Ailesiyle birlikte arıcılıkla geçim sağlayan Ertunç, bölgede bol çiçek sayesinde verimli bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Cilo Dağı’nda Bal Üretimi Başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağı eteklerinde bal üretimi için aylar öncesinden bırakılan kovanlar, üreticilere umut veriyor. Özellikle bu yıl bölgede gerçekleşen verimli çiçeklenme, arıcılara büyük bir avantaj sağladı.

Musa Ertunç ve Ailesi: “Bereketli Bir Dönem Yaşıyoruz”

Yüksekova bölgesinde 25 yıldır arıcılık yapan Musa Ertunç ve ailesi, bu yıl Cilo Dağı eteklerinde bulunan Büyükçiftlik beldesine bağlı Suüstü köyünde bal üretimine devam ediyor. Uzun bir çabanın ardından elde ettikleri kovanlardan bal almaya başlayan Ertunç, bu yılki üretimlerin başarılı geçeceğinden emin.

3 Ton Bal Beklentisi

Bölgenin zengin çiçek örtüsünden yararlanan arıcılardan Musa Ertunç, bu yıl 3 tondan fazla bal elde etmeyi umduklarını belirtti. Ertunç, “4 senedir var gücümüzle arıcılık yapıyoruz. Aile geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. 25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Şu anda 400 kovanımız var. Bu yıl yaklaşık 3 ton bal bekliyoruz ama bu rakam daha da artabilir. Cilo Dağı’nın eteklerinde, temiz doğada üretim yapıyoruz. İnşallah verimli bir sezon olacak” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı