Zirai Donla Mücadele Çalışmaları

Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürlüğü, zirai don zararını minimize etmek için üreticilere yönelik saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kurumun yaptığı açıklamaya göre, Çay ve Sultandağı ilçelerinde, meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde teknik personel, üreticilerle birlikte aktif olarak sahada görev alıyor.

Üreticilere Bilgilendirme

Zirai don riskine karşı alınması gereken önlemler, hem teorik hem de uygulamalı olarak yerinde anlatılmakta. Meyve bahçeleri ve örtü altı üretim alanlarında don zararını azaltmak için uygulanabilecek yöntemler hakkında üreticilere gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Sahadaki uygulamalar, teknik personel eşliğinde gerçekleştirilmekte.

Süreklilik Vurgusu

Müdürlük, üreticilerin kaybını en aza indirmek için zirai risklere karşı bilgilendirme ve uygulama çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini belirtiyor.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi