Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yalova’daki Göç İdaresi Operasyonu Kapsamında 9 Kişi Gözaltına Alındı, 1 Kişi Tutuklandı

Yalova’da yürütülen bir operasyonda İl Göç İdaresi’nden 9 kişi gözaltına alındı. Salih Soner Çoşkun’un da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yalova'da yürütülen bir operasyonda İl Göç İdaresi'nden 9 kişi gözaltına

Yalova’da İl Göç İdaresi’ne Yönelik Operasyon: 9 Şüpheli Gözaltında

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı bir soruşturma çerçevesinde İl Göç İdaresi’nde gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Suçlamalar ve Gözaltılar

Soruşturmanın temelini oluşturan iddialar arasında rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma gibi ciddi suçlamalar bulunmaktadır. Gözaltına alınanlar arasında İl Göç İdaresi Müdürü Salih Soner Çoşkun’un yanı sıra müdürlük çalışanları Emre K., Mesut A. ve Gökhan D., tercümanlar Ahmed N. ve Yahya G., iş takipçisi Qahtan G., emlakçı Süleyman Sezer Y. ile esnaf Ali Basim Jawad B. de yer aldı. Operasyonun ardından, polis süreci tamamlanan 9 zanlı Yalova Adliyesi’ne sevk edildi.

Tutuklama ve Adli Kontrol Kararları

Savcılık ifadeleri sonrası, İl Göç İdaresi Müdürü Salih Soner Çoşkun, müdürlük çalışanları Emre K., Mesut A., tercüman Ahmed N., iş takipçisi Qahtan G. ve emlakçı Süleyman Sezer Y. hakkında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer taraftan müdürlük çalışanı Gökhan D., tercüman Yahya G. ve esnaf Ali Basim Jawad B. için ise adli kontrol kararı talep edildi.

Mahkeme, Emre K.’nın tutuklanmasına hükmederken diğer şüpheliler için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları kararlaştırıldı. Olayın ardından Yalova’da kamuoyunda bu gelişmeler geniş yankı buldu.