Youtube üzerinden yatırım dolandırıcılığı yapan 29 kişi, Kayseri merkezli 5 ilde yakalandı.

Editör
1 Dakika Okuma
Youtube üzerinden yatırım dolandırıcılığı yapan 29 kişi, Kayseri merkezli 5 ilde yakalandı.

Youtube üzerinden ’görev’ adı altında yatırım vaadiyle milyonluk vurgun yapan 29 kişi, Kayseri merkezli 5 ilde yapılan operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, bir kişi; YouTube platformu aracılığıyla ’görev’ adı altında yatırım dolandırıcılığı yönteminin ülke genelinde birçok vatandaşın mağdur olmasına neden olduğu yönünde ihbarda bulundu. Vatandaşın 756 bin TL dolandırıldığını bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde toplamda 14 milyon 825 bin 736 TL haksız kazanç elde edildiği tespit edilince Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Ekipler, yatırım vaadiyle dolandırıcılık olayına ilişkin yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda dolandırıcılık suçunu işleyen ve yöneten, suçta kullanılmak üzere üçüncü şahıslara ait banka kartları ve GSM hatlarını temin eden, kiralayan ve satan şahısların da aralarında bulunduğu Diyarbakır’da 22, İstanbul’da 4, Şanlıurfa’da 1, Adıyaman’da 1 kişi tespit edildi. Eş zamanlı yapılan operasyonda olayla bağlantılı 1 şahsın daha tespit edilmesiyle toplam 29 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Halkımızın huzurunu bozmaya çalışanlar ile mücadele, aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir” denildi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş