Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde yeni bir alabalık tesisi hizmete girdi. Ağrı Valiliği himayesinde ve Taşlıçay Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen bu tesis, hem ilçe halkına hem de Gürbulak güzergahını kullanan vatandaşlara kapılarını açıyor. Tesisin açılışı, Ağrı Valisi ve il protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.
Tesisin Özellikleri
Yaklaşık 65 günlük bir çalışma ile tamamlanan tesiste, alabalık havuzları, bir restoran, 8 kamelya ve bir çocuk oyun alanı bulunuyor. Restoran, dışarıdan temin edilen balıkları taze bir şekilde müşterilere sunacak ve bu balıklar, havuzdan alındıktan sonra pişirilerek servis edilecek. Tesis, 500 kilogram balık kapasitesine sahip ve burada 4 kişi istihdam ediliyor. Ayrıca, Aile Destek Merkezi'nde kadınlar tarafından üretilen ürünlerin de burada satışa sunulması planlanıyor.
Sosyal ve Ekonomik Katkı
Ağrı-Gürbulak transit yolu üzerinde yer alan bu tesisin, yerel ekonomiye ve sosyal yaşama önemli katkılar sağlaması hedefleniyor. Taşlıçay Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, tesisin inşaatında öncelikle su kaynağı üzerinde çalıştıklarını belirtti. Su kalitesinin balık yetiştiriciliği için uygun olduğunu vurgulayan Kılıç, tesisin yalnızca restoran olarak değil, aynı zamanda dinlenme alanı olarak da hizmet vereceğini ifade etti.
Kılıç, 'Bu nedenle, hem yaz hem de kış aylarında vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir sosyal alan kazandırdık' dedi. Doğubayazıt'a giden misafirlerin de faydalanabilmesi için yol güzergahında şık bir alan tasarlandığı belirtiliyor.
Bu tesis, sadece balık restoranı değil, aynı zamanda sosyal bir buluşma noktası olmayı da hedefliyor ve bölge halkına yeni bir yaşam alanı sunuyor.




