Siirt'te meydana gelen kayıp eşya olayı, jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda aydınlatıldı. 1 Eylül 2026 tarihinde, Deliktaş bölgesinde S.Ö. isimli bir şahıs, çantasını unuttuğunu fark etti. Çantasını bulduğunda içindeki 3 adet 22 ayar altın bileziğin eksik olduğunu tespit etti ve durumu jandarmaya bildirdi. Bileziklerin toplam değeri yaklaşık 180 bin lira olarak belirlendi.
Jandarmanın Titiz Çalışması
Olayın aydınlatılması için Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 11 farklı kameradan elde edilen 13 saatlik görüntü incelemesi gerçekleştirdi. İncelemeler sonucunda şüphelinin eşkali belirlendi. Bunun yanı sıra, 8 farklı Plaka Tanıma Sistemi (PTS) noktasındaki yaklaşık 350 araç geçişi de detaylı bir şekilde incelendi. Tüm bu çalışmalar sonucunda H.D. isimli şüphelinin, kiralık bir araçla il dışından Siirt'e geldiği tespit edildi.
Gözaltına alınan H.D. hakkında adli işlem başlatılırken, ifadesinde suçunu kabul ettiği öğrenildi. Şüphelinin ikametinde yapılan aramada kaybolan 3 adet altın bilezik bulundu ve adli emanete teslim edildi. Bu olay, jandarmanın modern teknoloji kullanarak suçluları nasıl tespit ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.





