Mersin'de, platik ambalaj iş yerinin deposunda yapılan uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen sentetik ecza miktarı önemli ölçüde arttı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, 298 bin 182 adet dolu sentetik ecza hapı, 618 bin 663 boş kapsül ve 17 kilo 762 gram sentetik ecza ham maddesi ile bunların üretiminde kullanılan 2 basma makinesi ve aparatları da ele geçirildi.

Operasyonun Detayları

Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'nde bulunan iş yerinde sentetik ecza imalatı yapıldığına dair gelen ihbarlar üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Adli makamlardan alınan arama kararının ardından yapılan baskında, uyuşturucu üretimi için gerekli olan makineler ve malzemelere ulaşıldı. İlk aşamada ele geçirilen uyuşturucu miktarının artmasıyla birlikte, operasyonun kapsamı genişletildi.

Operasyon sonucunda H.C.G. (27) ve F.E.D. (26) isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, olayla bağlantısı olduğu düşünülen S.B. (38) isimli kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

Bu gelişme, Mersin'de uyuşturucu ticareti ve imalatına karşı yürütülen mücadelenin boyutunu gözler önüne seriyor. Uyuşturucu ile mücadele amacıyla gerçekleştirilen bu tür operasyonlar, toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı