Samsun Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, “Türkiye ekonomisine ortaklaşa sahip çıkmamız ve yol haritalarımızı birlikte çizmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Önemli Genel Kurul ve Katılımcılar
ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, Meclis Başkanlığı görevini üstlenen Ali Toraman, Yönetim Kurulu Saymanı Sezai Atsan, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyesi Mehmet Arslan ve Borsa Personeli Oğuzhan Kılınç ile birlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 81. Mali Genel Kurulu’na katılım sağladı.
Zirai Don ve Zararlı Özellikler
Genel kurulu değerlendiren Yılmaz, Türkiye’deki iş dünyası temsilcileriyle bir arada olmanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Ayrıca, iş dünyasında dayanışma ve birlikte hareket etme kültürünün güçlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, “Dünya genelinde ve ülkemizde iş dünyasını başarıyla temsil eden Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz. İş dünyamızdaki etkinin ve gücün artarak devam edeceğine inanıyoruz. En değerli tarım ürünlerimizden biri olan fındık üretiminde, bölgemizi etkileyen zirai don ve kahverengi kokarca sorununu komisyonlarımız ve istişare toplantılarımızda ele aldık. Tarım ile sanayi alanındaki iş birliği ile bölgemizin sorunlarının en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Yapılacak projelerin takipçisi olacağımızı da burada belirtmek istiyorum. Başkanımızın da vurguladığı gibi, Türkiye ekonomisine sahip çıkmak ve yol haritalarını birlikte oluşturmak zorundayız” şeklinde açıklamalarda bulundu.