Bursa’nın Mudanya ilçesinde, sahil bölgesinde yaya kaldırıma yayılan seyyar satış yapanlara karşı büyükşehir zabıta ekipleri tarafından sıkı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sırasında 12 tezgah ele geçirilirken, müdahale edenlere polis ekipleri destek verdi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri, yaz sezonu öncesinde Mudanya sahilinde seyyar satıcılara karşı kararlı bir tutum sergiliyor. Yaya yollarını işgal eden ve seyyar tezgah açan satıcılara geçit vermeyen zabıta ekipleri, sık sık polis yardımıyla düzenlenen operasyonlarla bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyor. Midye, oyuncak, meyve ve daha birçok ürün satan seyyar satıcılara ait tezgahlar bu operasyonlarda kaldırılmakta.
Gerçekleştirilen operasyona 60 polis ve zabıta katılırken, 12 tezgahın yanı sıra yaya kaldırımını işgal eden satıcılara da idari yaptırımlar uygulandı. Bu seyyar satıcılara ait tespit tutanağı düzenlenerek, encümene sevk edilmeleri sağlandı. Ayrıca, bu kişilere toplamda yaklaşık 3 bin lira para cezası kesildi.
Büyükşehir ekipleri, Mudanya, Güzelyalı, Gemlik, Kumla ve Kurşunlu gibi sahil bölgelerinde seyyar satıcılara yer verilmeyeceğini vurguladı. Zabıta ekiplerine itaatsizlik eden iki kişi ise polis tarafından sakinleştirildi. Oyuncak satan bir kadın, ekiplere karşı tepkisini dile getirirken, yarın yeniden sahilde olacağını belirtti.