Zonguldak'ta, 4 Ekim 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2026-KPSS Ön Lisans sınavına katılacak tüm adaylar için önemli bir duyuru yapıldı. Adayların, kimlik belgeleriyle ilgili sorun yaşamamaları adına, Merkez ve Karadeniz Ereğli ilçe nüfus müdürlükleri sınav sabahı hizmet verecek. Bu uygulama, sınav günü kimlik belgelerini kaybeden veya yenilemesi gereken adaylar için büyük bir kolaylık sağlıyor.
Nüfus Müdürlükleri Hangi Saatlerde Açık?
Adaylar, belirtilen tarih ve saat aralığında, 07.00 ile 10.00 arasında Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Karadeniz Ereğli İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak, ihtiyaç duydukları kimlik belgelerini temin edebilecekler. Bu süreçte, adaylara sınavda kullanabilecekleri barkodlu veya karekodlu Türkiye Cumhuriyeti Geçici Kimlik Belgesi düzenlenebilecek.
Sınav öncesinde kimlik işlemleri için bu hizmetin sunulması, adayların mağduriyet yaşamalarının önüne geçmesi açısından oldukça önemlidir. KPSS, kamu personeli alımında önemli bir aşamadır ve bu tür önlemlerle adayların sürecin daha sağlıklı bir şekilde geçmesi hedeflenmektedir.





