Konya'nın Ilgın ilçesinde yer alan Şehit Mustafa Kozlu İlkokulu‘nda, 2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk ders zili, iki öğrenci için çaldı. Gökçeyurt Mahallesi‘nde bulunan okulda, tek öğretmen olan Muhammed Bağ‘ın rehberliğinde bir öğrenci 4. sınıfa geçerken, diğer öğrenci ise 1. sınıfa başladı. Öğretmen Bağ, ilk ders zili ile birlikte öğrencileriyle buluşarak onların heyecanını paylaştı.
Okulda Yeni Bir Başlangıç
Geçtiğimiz yıl eğitim öğretim yılına tek başına devam eden öğrenci İlayda Kozlu, bu yıl 4. sınıfa geçiş yaparken, yeni katılan Şerife Özdemir ile birlikte okulun öğrenci sayısı ikiye yükseldi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler, sınıflarına geçerek yeni eğitim yılına merhaba dedi. Öğretmen Bağ, öğrencileriyle birlikte ilk dersi gerçekleştirerek bu özel anı ölümsüzleştirdi.
İlayda Kozlu, yeni arkadaşının gelmesinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, “İyi ki bir arkadaşım geldi. Öğretmenime teşekkür ediyorum; bizim için uzaklardan geliyor. Arkadaşım Şerife de iyi ki buraya geldi. Bugün ilk gün, çok heyecanlıyım. Okulumu ve öğretmenimi çok özledim,” şeklinde duygularını ifade etti.
Bu yıl iki öğrenciyle eğitim hayatına devam eden okul, geçtiğimiz yılın zorlu koşullarını geride bırakmış oldu. Okul, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte yeni bir eğitim dönemine adım atmanın mutluluğunu yaşıyor.





