Trendyol Süper Lig’de haftanın en dikkat çeken karşılaşmalarından biri RAMS Park’ta oynandı. Galatasaray, sahasında ağırladığı Kocaelispor’u 1-0 mağlup ederek kritik 3 puanın sahibi oldu.
Karşılaşmanın uzun bölümünde Kocaelispor savunmasını aşmakta zorlanan sarı-kırmızılıların kilidi açan ismi ise savunmadan geldi.
Galatasaray’ın golü VAR’dan döndü
Mücadelenin henüz 13. dakikasında Galatasaray gol sevinci yaşadı.
Torreira’nın uzaktan şutunun ardından kaleci Serhat Öztaşdelen’in kontrol etmek istediği topa Deniz Gül müdahale etti. Devam eden pozisyonda top ağlara gönderildi ve hakem Atilla Karaoğlan ilk anda gol kararı verdi.
Ancak VAR’ın uyarısı üzerine pozisyonu monitörden yeniden izleyen Karaoğlan, Deniz Gül’ün kaleciye müdahalesini faul olarak değerlendirdi ve golü iptal etti.
Deniz Gül direğe takıldı
Galatasaray ilk yarıda baskısını artırırken 31. dakikada gole bir kez daha çok yaklaştı.
Rafael Leao’nun pasıyla ceza sahasına giren Deniz Gül’ün sert vuruşu direkten oyun alanına döndü.
Bu pozisyondan kısa süre sonra bu kez Kocaelispor direğe takıldı. Daniel Agyei, 38. dakikada Galatasaray savunmasının arkasına sarkarak ceza sahasına girdi ancak vuruşunda top direğe çarparak dışarı çıktı.
İlk 45 dakikada iki takım da yakaladığı fırsatlardan yararlanamayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.
Kilidi Abdülkerim Bardakcı açtı
İkinci yarıda Galatasaray oyunu daha fazla Kocaelispor yarı sahasına yıktı. Okan Buruk’un hamlelerinden biri de Gabriel Sara’nın yerine Aleksandr Batrakov’u oyuna almak oldu.
Beklenen gol 71. dakikada geldi.
Batrakov’un pasında rakip yarı alanın solunda topla buluşan Abdülkerim Bardakcı, ceza sahası dışından sol ayağıyla çok sert vurdu. Top kaleci Serhat’ın solundan ağlarla buluştu ve Galatasaray 1-0 öne geçti.
Golün ardından sevincini tribünlerle paylaşan Abdülkerim sarı kart gördü. Tecrübeli savunmacı aynı zamanda bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü kaydetti.
Galatasaray 1-0 Kocaelispor
Kalan dakikalarda Kocaelispor beraberlik golünü ararken Galatasaray da ikinci gol için fırsatlar yakaladı. Ancak skor değişmedi.
Hakemin son düdüğüyle mücadele:
Galatasaray 1-0 Kocaelispor
sonucuyla tamamlandı.
Galatasaray yeniden lider
Karşılaşmaya 10 puanla başlayan Galatasaray, Kocaelispor galibiyetiyle puanını 13’e yükseltti. Sarı-kırmızılılar böylece 12 puanlı Beşiktaş’ı geçerek Süper Lig’de yeniden liderlik koltuğuna oturdu.
Maç öncesinde 9 puanı bulunan Kocaelispor ise İstanbul deplasmanından puansız ayrılarak 9 puanda kaldı.
Kocaelispor’un ligdeki 3 maçlık galibiyet serisi de Galatasaray karşısında sona erdi.
Galatasaray’ın sıradaki maçı Trabzonspor
Galatasaray, Süper Lig’de bir sonraki karşılaşmasını 19 Eylül’de Trabzonspor deplasmanında oynayacak.
Sarı-kırmızılılar zorlu deplasmana liderlik koltuğunu koruma hedefiyle çıkacak. Kocaelispor ise 19 Eylül’de sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak.





