Kocasinan’da Meslek Tanıtım Toplantıları Tamamlandı
Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında hayata geçirilen ‘Meslek Tanıtım Toplantıları’ etkinliğinin son ayağı, Şehit Birol Mutlu Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çiçek, KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, çeşitli oda başkanları ve çok sayıda sekizinci sınıf öğrencisi katılım gösterdi. Etkinlikte konuşan Birlik ve Oda Başkanları, mesleki tecrübelerini, hayat hikayelerini ve başarı öykülerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik soruları yanıtlanarak, öğrencilere tavsiyelerde bulunuldu. Toplantı, katılımcıların birlikte fotoğraf çekmesiyle son buldu.
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl başlamış olduğumuz meslek tanıtım toplantılarının sonuncusunu geniş bir katılımla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzlerce öğrenci ile bir araya gelerek mesleklerimizi tanıttık ve onlara bilgiler sunduk. Ayrıca, Ahilik geleneğini de anlattık. Sonuç olarak çok verimli bir etkinlik oldu ve önümüzdeki dönem bu projeyi daha da geliştireceğiz. Gençlerimizin geleceğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bu süreçte destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve katılan tüm başkanlara, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Protokol çerçevesinde, toplamda 10 okulda birçok sekizinci sınıf öğrencisi ile buluşularak meslek tanıtımı yapıldı.