Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Güney Marmara Kalkınma Ajansı, “Ufuk 2040-Kalkınma Ajansları Vizyon Çalıştayları”nı Balıkesir ve Çanakkale’de Gerçekleştirdi

    Güney Marmara Kalkınma Ajansı, TR22 Bölgesi’nin 2040 vizyonunu geliştirmek amacıyla Balıkesir ve Çanakkale’de çalıştaylar düzenledi. Onur Adıyaman, bölgenin geniş potansiyelini vurgularken, yeşil üretimden turizme kadar birçok konuda sürdürülebilir kalkınma için stratejiler geliştirildiğini açıkladı.

    Güney Marmara Kalkınma Ajansı, TR22 Bölgesi'nin 2040 vizyonunu geliştirmek amacıyla

    Güney Marmara’nın Geleceği için Vizyon Belirleme Çalıştayı Düzenlendi

    Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), TR22 Bölgesi’nin 2040 yılına kadar uzanan gelişim hedeflerini güçlendirmek için “Ufuk 2040-Kalkınma Ajansları Vizyon Çalıştayları”nı Balıkesir ve Çanakkale’de gerçekleştirdi. Bu etkinlik, bölgedeki paydaşların katılımıyla yapılarak önemli görüşlerin ortaya çıkmasına olanak sağladı.

    Gelişimin Yolları Tartışıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü çatısı altında yürütülen çalıştaylarda, kalkınma ajanslarının geçmişi, günümüzdeki durumu ve geleceği hakkında oturumlar gerçekleştirildi. Ayrıca, bölgenin kalkınma hedeflerine yönelik stratejiler, GMKA’nın üstleneceği görevler ve kurumsal yapıların yanı sıra öncelikli alanlar ve eylem önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

    Çalıştaylar, Balıkesir’deki GMKA merkez binası ve Çanakkale Yatırım Destek Ofisi’nde düzenlendi. Etkinliğe katılan GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Deniz Şahin Cinoğlu, katılımcılarla birlikte pek çok konu hakkında görüşlerini paylaştı. Özellikle yeşil ve döngüsel üretim, tarım-gıda değer zinciri, teknoloji ve girişimcilik, turizm ile kültür ekonomisi gibi alanlar ön planda yer aldı. OTurumlar sırasında, Güney Marmara’da sanayi iş birlikleri, tarım-sanayi entegrasyonu, sürdürülebilir turizm ve kültürel mirasın korunması gibi temalar üzerinde yoğunlaştı.

    Gelecek İçin Ortak Vizyon Oluşturma Fırsatı

    Oturum öncesi etkinlik hakkında bilgi veren GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, paydaşlara hitap ederek, “Bugün burada değerli paydaşlarımız ile bir araya gelerek Güney Marmara’nın geleceğini şekillendirmek amacıyla toplandık. Bölgemiz; sanayi, tarım, turizm ve yenilikçi girişimcilik yapıları ile geniş bir öncelik seçme kapasitesine sahip. Ufuk 2040 süreci, bu potansiyeli ortak bir vizyon etrafında inşa etme fırsatı tanımaktadır. Gerçekleştirdiğimiz çalıştaylar, yeşil ve döngüsel üretimden, tarım-gıda zincirine kadar birçok alanda güçlü bir yol haritası oluşturmamız için önemli bir yardımcı olacaktır. Paydaşlarımızın katkılarıyla sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek somut adımlar atmak mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

    Bu önemli etkinlik, Güney Marmara Bölgesi’nin geleceği için stratejik adımların atılmasına yönelik önemli bir zemin oluşturmuş oldu.