UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında Sporting’e konuk olan Galatasaray, Portekiz’de istediği sonucu alamadı. Sarı-kırmızılılar karşılaşmada skor üstünlüğünü yakalamasına rağmen avantajını koruyamadı ve sahadan 3-1 mağlubiyetle ayrıldı.
Karşılaşmanın ardından spor yazarlarının değerlendirmelerinde iki konu öne çıktı: Hakemin kritik kararları ve Okan Buruk’un ikinci yarıda yaptığı hamlelerin zamanı.
Levent Tüzemen'den Okan Buruk'a değişiklik eleştirisi
Fotomaç yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray’ın özellikle ilk yarıda rakibine karşı üstün bir görüntü ortaya koyduğuna dikkat çekerken, ikinci yarıda teknik heyetin müdahalelerinin geç kaldığını savundu.
Tüzemen’e göre Galatasaray 2-1 geriye düştükten sonra Rafael Leao’nun oyuna alınması, Deniz Gül başta olmak üzere diğer değişikliklerin ise skor 3-1’e geldikten sonra yapılması takımın maça yeniden ortak olmasını zorlaştırdı. Tecrübeli yorumcu ayrıca Sane ve Yunus’un savunma katkısını yetersiz buldu.
Tüzemen, Galatasaray’ın puan çıkarabileceği bir karşılaşmayı hem tartışmalı hakem kararları hem de kenar yönetiminin geç müdahaleleri nedeniyle kaybettiği görüşünü dile getirdi.
Hakem kararları da geceye damga vurdu
Karşılaşmanın en çok konuşulan anlarından biri Sporting oyuncusu Altimira’nın Batrakov’a müdahalesiydi. Pozisyonda sarı kart çıkarken bazı yorumcular müdahalenin kırmızı kart gerektirdiğini savundu.
Ömer Üründül de değerlendirmesinde Galatasaray’ın ilk 45 dakikada oyunun kontrolünü elinde tuttuğunu, Sporting’e geçiş fırsatı vermediğini ancak üstün oynadığı bölümde basit bir gol yediğini vurguladı. Üründül, tartışmalı pozisyonda VAR’ın hakemi incelemeye çağırmamasını da maçın önemli kırılma noktalarından biri olarak değerlendirdi.
Okan Buruk da hakeme tepki gösterdi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da maç sonrasında hakem Espen Eskas’ın yönetimini eleştirdi.
Buruk, takımının karşılaşmaya iyi başladığını ve ilk bölümde Sporting’i kendi sahasına ittiğini belirtirken, ikinci yarıda verilen penaltının maçın gidişatını değiştirdiğini söyledi. Tecrübeli teknik adam, 2-1’den sonra takımının mental açıdan düştüğünü ifade etti.
Galatasaray'da gözler Okan Buruk'un tercihlerinde
Sporting mağlubiyetinin ardından sarı-kırmızılı ekipte özellikle oyuncu değişikliklerinin daha erken yapılıp yapılmaması gerektiği tartışılmaya başlandı.
Victor Osimhen, Mario Lemina ve Wilfried Singo gibi önemli isimlerin yokluğunda mücadele eden Galatasaray, ilk yarıdaki etkili görüntüsünü karşılaşmanın tamamına yayamadı. Spor yazarlarının ortaklaştığı noktalardan biri ise sarı-kırmızılıların maçın uzun bölümünde oyunun içinde olmasına rağmen kritik anlarda yaptığı hataların ağır bir faturaya dönüşmesi oldu.
Galatasaray böylece Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçından puansız ayrılırken, Sporting 3 puanı hanesine yazdırdı.





