AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları çerçevesinde Konya İl Başkanlığı‘nda partililerle buluştu. Toplantıda konuşan Ala, terörün Suriye, Irak ve Türkiye'deki etkilerini değerlendirerek, “Terör orada olduğu sürece, yangın Türkiye'yi etkilemekten kaçınamaz. Bu sorunlar, oradaki kardeşlerimizi de etkiliyor” dedi. Türkiye Yüzyılı vizyonuna vurgu yapan Ala, ülkenin kalkınmasını hedefleyen yeni reform programları üzerinde çalıştıklarını ifade etti.
Sorunları Sömürmek Değil, Çözmek Gerekiyor
Efkan Ala, karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak, “Bir sorunla karşılaştığımızda ondan yararlanmıyoruz, onu çözüp yolumuza devam ediyoruz. Diğerleri sadece sorunu dile getiriyor ama çözüm önerileri sunmuyor” şeklinde konuştu. Türkiye'nin gelişim hedefleri arasında dünyanın en kalkınmış 10 ülkesi arasına girmek olduğunu belirten Ala, bu hedefe ulaşmak için yeni reformlar ve politikaların gerekliliğini vurguladı.
Yeni Bir Anayasa İhtiyacı
Ala, Türkiye'nin geleceğini şekillendirmek amacıyla yeni, sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, “Bu anayasa, hakları ve özgürlükleri garanti altına almalı. Gençlerin fırsatlarla buluşmasını sağlamalı” ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, millet iradesinin devlet yönetiminde tam anlamıyla hakim kılınması gerektiğini belirtti.
Efkan Ala'nın açıklamaları, AK Parti'nin terörle mücadele ve ülke politikaları konusundaki duruşunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Türkiye Yüzyılı vizyonu, ülkenin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeyi ve toplumsal sorunları çözmeyi hedefliyor.





