Dicle’deki Öğrencilerden Gazze’ye Destek Gösterisi
Diyarbakır’ın Dicle ilçesinin Arı İmam Hatip İlk ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, Gazze halkına moral desteği amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Gazze’yi Anlamak: Oratoryo Gösterisi
Etkinlikte “Gazze’yi Anlamak” başlıklı bir oratoryo gösterisi sahnelenerek, duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler, belirlenen alanda Gazze bayraklarını çizip boyayarak ellerinde dalgalandırdılar. Ayrıca, Filistin’e destek veren şiirler okunarak kardeşlik duygusu pekiştirildi. Okulun öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan bir pano ise dikkat çekti. Pano üzerinde, “Biz bu devranın döneceği güne iman ediyoruz. Filistin’i seviyoruz. Seni yok sayacaklar, sen daha çok var olacaksın. Nehirden denize özgür Filistin, Filistin’e özgürlük” mesajları yer aldı. Bu ifadeler, İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze halkına yönelik dayanışma ve umut iletmek amacı taşımakta.
Dayanışma ve Farkındalık
Etkinliğin organizasyonunu üstlenen okul müdürü Recep Alpboğa, “Tüm Türkiye olarak acısını paylaştığımız Müslüman Filistinli kardeşlerimize destek vermek için bu programı düzenledik. Amacımız, öğrencilerimiz arasında dayanışma bilincini oluşturmak. Saldırıların acısını çeken Gazze halkının sesini duyurmak ve Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek istedik. Ayrıca, İsrail’in insan haklarını ihlal eden saldırılarının bir an önce sona ermesi için dualar ettik. Eğitimci olarak, öğrencilerimizle bu önemli amaç doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye çalıştık” dedi.
Bu anlamlı etkinlik, Gazze’ye ve oradaki mazlum halkın yaşadığı zorluklara karşı duyarlılığı artırmayı hedefliyor.
BAYBURT’TA 50 YAŞINDAKİ HASTA ERKEN TANIYLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU