Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı teşvik eden ‘Bereketli Sürüler Projesi' çerçevesinde 582 çiftçiye toplamda 1200 damızlık koyun ve koç verecek. 27 Mart Cuma günü yapılacak törende, birçok üretici kura ile hayvanlarını alarak üretim süreçlerine katkı sağlayacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, yerel ekonomiyi desteklemek ve küçükbaş hayvancılığı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Bereketli Sürüler Projesi' ile damızlık koyun ve koç dağıtımını gerçekleştirecek. Projenin hedefleri arasında, küçükbaş hayvancılıkta sürdürülebilir bir yapının oluşturulması, yerli ırkların yaygınlaştırılması ve kırsal kesimde gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi yer alıyor. Bu kapsamda, 309 kadın üreticiye 2 dişi koyun ve 1 koç verilerek, toplamda 618 dişi ve 309 erkek koyun, kadınların katkılarıyla üretime kazandırılacak. Ayrıca, sürüsünde 25 ve üzeri dişi koyun bulunduran 273 üreticiye de birer damızlık koç verilecek. Sonuç olarak, toplamda 582 üreticiye 1200 koyun ve koç desteği sağlanmış olacak.
Dağıtım töreni, 27 Mart 2026 Cuma günü saat 12.30'da Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nda yapılacak. Hak sahipleri, törende kura çekimi ile hayvanlarını teslim alacak.





