Samsun'da kamu kurumları ile iş dünyasını bir araya getiren bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, iş teftişinde cezalar yerine rehberlik anlayışının ön planda olduğu yeni bir yaklaşım tanıtıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ankara İş Teftiş Grup Başkanlığı, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) iş birliğiyle düzenlenen ‘İş Teftişinde Farkındalık Artırmaya Yönelik Bilgilendirme Toplantısı' kapsamında, teftiş süreçleri ve uygulama detayları masaya yatırıldı. Toplantının ana konuları arasında, iş yerlerindeki mevzuata uyumun artırılması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün güçlendirilmesi ile sürdürülebilir çalışma ortamlarının oluşturulması yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarının önemini vurguladı. Murzioğlu, ‘Oda olarak çalışma hayatını etkileyen konularda uzmanlarla ve yasama organlarıyla birçok bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Bugün burada iş yerlerimizi daha güvenli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla bir araya geldik. İş teftişinde artık anlayışımız sadece denetim değil, rehberlik yaparak işverenler ve çalışanlar arasında dengeli ilişkiler kurmaya yönelik bir yaklaşım.' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ankara Teftiş Grup Başkanı Doğu Bakkal ise, çalışma hayatındaki dönüşümlere dikkat çekerek, ‘Günümüzde iş teftişi sadece bir denetim faaliyeti değil, aynı zamanda rehberlik esaslı bir mekanizma. Amacımız, işverenleri ve çalışanları bilgilendirerek daha güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlamak.' dedi. Toplantı, iş müfettişlerinin teftiş süreçleriyle ilgili sunumlarının ardından katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı