Şırnak'ın Cizre ilçesinde, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Nergis Anaokulu'na gerçekleştirilen ziyaret, çocukların yangın güvenliği konusunda bilinçlenmesi adına önemli bir adım oldu. Cizre Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu etkinlikle çocuklara küçük yaşta afet bilinci kazandırmayı hedefliyor.
Etkinlikte Neler Yapıldı?
Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, minik öğrenciler itfaiye araçlarını inceleme fırsatı buldu. İtfaiyeciler, mesleklerini tanıtırken, yangın anında yapılması gereken doğru davranışları uygulamalı olarak gösterdi. Çocukların sorularına yanıt veren ekipler, aynı zamanda yangın önleme tedbirlerinin önemine de vurgu yaptı.

İtfaiye yetkilileri, çocukların yangına dair sorularını büyük bir ilgiyle yanıtlayarak, onların bu konudaki meraklarını giderdi. Çocukların erken yaşta afet bilinci edinmesi, ilerideki yaşamlarında karşılaşabilecekleri acil durumlar için hayati bir önem taşıyor. İtfaiyeciler, etkinlikten aldıkları olumlu geri dönüşlerden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Bu tür etkinlikler, toplumda yangın güvenliği bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyor.






