Burhaniye ilçesinde, Harezmi Eğitim Modeli kapsamında düzenlenen öğretmen eğitimi programı, Ayşe Akpınar Mesleki Eğitim Anadolu Lisesi toplantı salonunda başladı. İki grup halinde 39 öğretmenin katılım göstereceği bu eğitim, toplamda 30 saat sürecek.
Eğitim Programının İçeriği
Program süresince öğretmenler, Harezmi Eğitim Modeli çerçevesinde gerçekleştirebilecekleri etkinlikler ve uygulamalar üzerine örnek çalışmalar yaparak deneyimlerini paylaşacak. Eğitimin amacı, katılımcı öğretmenlerin yenilikçi eğitim yaklaşımlarına ilişkin mesleki yeterliliklerini artırmak ve Harezmi Eğitim Modeli uygulamalarının daha etkin bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamak olarak belirtiliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu eğitimlerin öğretmenlerin gelişimine katkı sunacağına dair açıklamalarda bulundu.

Bu eğitim, eğitim alanında yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Eğitimcilerin bu tür programlara katılması, modern eğitim metotlarını öğrenerek sınıf ortamlarında daha etkili bir eğitim sunmalarını sağlayacak.






