Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Yeni Dönem

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Mustafa Bozbey'in tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından, Başkan Vekilliği için toplandı. Yapılan oylamada, AK Partili Meclis Üyesi Şahin Biba, 61 oyla bu göreve seçildi. Seçim, Huzurpark'taki Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Oylama Süreci ve Sonuçlar

Mustafa Bozbey'in, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” gibi suçlardan tutuklanmasının ardından meclis, yeni başkan vekilini belirlemek amacıyla toplandı. Meclis Başkanvekili Oktay Yılmaz, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi gereğince başkan vekilinin seçileceğini duyurdu. CHP Grubu bu süreçte aday çıkarmazken, AK Parti ve MHP Grubu, Şahin Biba'yı aday gösterdi. İlk oylamada Biba 61 oy alarak, gerekli çoğunluğa ulaştı. Ancak ilk turda yeterli oy sayısı sağlanamadığı için ikinci tura geçildi. İkinci turda da aynı sonuç alınamayınca üçüncü tur oylaması yapıldı. Sonunda, salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda Biba, 61 oyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçildi.

Biba'nın Açıklamaları

Seçim sonrası konuşan Şahin Biba, Bursa'nın iradesinin yalnızca bir söylem olmadığını, meclisteki temsil dağılımından da okunabileceğini belirtti. “Hukuk içinde işleyen bu demokratik sürece ve milletin meclise yansıyan tercihine saygı duymaya davet ediyorum” dedi. Biba, seçim sürecinde destek veren tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, “Demokrasi milletimizin temsil vasıtasıdır. Büyükşehir belediye meclisi, Bursalıların en önemli temsilcisi konumundadır” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Bursa'nın tarih ve medeniyet açısından önemli bir yer olduğunu vurgulayarak, “Makamlar gelip geçicidir, asıl olan şehrimize ne kattığımızdır” şeklinde konuştu. Biba'nın konuşmasının ardından, grup üyeleri de kendisini tebrik ettiler.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi