Almanya’dan Elazığ’a Obezite Ameliyatı İçin Gelen Ingrıd Mıttelsteın, Başarılı Operasyonun Ardından Taburcu Olmaya Hazırlanıyor

Alman vatandaşı 28 yaşındaki Ingrıd Mıttelsteın, obezite tedavisi için Türkiye’nin Elazığ şehrine geldi. 150 kilo ile Özel Medilines Hastanesi’nde başarılı bir mide küçültme operasyonu geçiren Mıttelsteın, babası Wilherm’in tavsiyesiyle bu tercih yaptı. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Mıttelsteın, artık taburcu olmaya hazırlanıyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

## Obezite ile Mücadele İçin Elazığ’ı Seçtiler

Alman vatandaşı 28 yaşındaki Ingrıd Mıttelsteın, obeziteyle mücadele eden binlerce kişiden biri olarak mide küçültme operasyonu için Elazığ’a geldi. 150 kiloyla kente gelen Mıttelsteın, burada gerçekleşen başarılı geçen ameliyatının ardından taburcu olmaya hazırlanıyor. Aynı dertten mustarip olan Ingrıd’ın babası da geçtiğimiz yıllarda Elazığ’da sağlığına kavuşmuştu.

## Türkiye Obezite Cerrahisinde Cazibe Merkezine Dönüşüyor

Son yıllarda Türkiye, obezite cerrahisinde sunduğu başarılı sonuçlar ve deneyimli sağlık kadrosuyla yabancı hastaların ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde ameliyat öncesi süreçlerin uzunluğu, yüksek maliyetler ve sınırlı cerrahi tecrübe gibi nedenlerle pek çok hasta tedavi için Türkiye’yi tercih ediyor. Bu kapsamda Almanya’nın Fulda kentinden Elazığ’a obezite ameliyatı olmak için gelen ve 150 kilo olan 28 yaşındaki Ingrıd Mıttelsteın, Özel Medilines Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından taburcu olmaya hazırlanıyor. Aynı operasyonu daha önce yine Elazığ’da geçiren babası Wilherm’in tavsiyesiyle Türkiye’ye gelen Mıttelsteın’ın tedavisini Elazığ Medilines Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Erol gerçekleştirdi. Hastanın durumu ve operasyon süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Erol, yurt dışından gelen hastaların sayısında artış olduğunu belirtti.

## Ameliyat Sürecinin Detayları

Hastanın Almanya’dan gelişi ile başlayan ameliyat sürecini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Erol, “Daha önce babasının ameliyatını gerçekleştirmiştik. Şu an sağlığı gayet iyi. Ingrıd’in de bu yüzden bizleri tercih etti. Hastamız Almanya’dan geldi, 28 yaşında bir kadın hasta. Yaklaşık 4 gün önce 150 kiloyla ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyatı gayet güzel geçti, herhangi bir problem yaşamadık. Artık taburcu olacak noktaya geldik. Ameliyattan sonraki süreçte de isteklerimize gayet iyi bir şekilde uydu” dedi.

## Yurt Dışındaki Cerrahların Deneyim Eksikliği

Yurt dışında obezite cerrahisinin Türkiye kadar gelişmediğini ve ameliyat öncesi sürecin uzun sürerek hastaları kötü etkilediğini belirten Op. Dr. Erol, “Yurt dışında obezite ameliyatlarında, özellikle Avrupa’daki cerrahlar bizim kadar tecrübeli değil. Oradaki ameliyat öncesi diyet programları, fizyoterapi, psikolojik denetim süreci uzun ve sıkıntılı. Bu nedenle hastalar bizlerle iletişime geçiyor. Eğer ameliyata uygunsa buraya davet edip ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

## Ingrıd Mıttelsteın’ın Deneyimi

Babasının yaşadığı değişimi gören ve aynı yoldan geçmeye karar verdiğini belirten Ingrıd Mıttelsteın ise “Almanya’nın Fulda kentinden geliyorum. Kendimi sağlıklı ve iyi hissetmiyordum. Kilo almıştım, rahat hareket edemiyordum. O yüzden buraya geldim. Önce babam buraya geldi, o da benimle aynı sorunu yaşıyordu. Çok başarılı bir ameliyat geçirdi. Babam sürekli kilo vermeye devam etti. Bu süreci gördüm, o yüzden burayı seçtim. Operasyondan önce kendimi iyi hissetmiyordum, hareket edemiyordum. Ama operasyondan sonra yavaş da olsa hareket etmeye başladım, su içmeye başladım” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı