Kurban Bayramı Yoğunluğu
Kurban Bayramı tatilini yakınlarıyla geçirmek isteyen vatandaşlar, Bayrampaşa‘da bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı‘nda büyük bir yoğunluk oluşturdu. 9 günlük tatil için otogara akın edenler, otobüslerin çıkışında yoğun kalabalıklar oluşturdu.
Havadan Görüntüler
Otobüs firmalarının ek seferler koyduğu ve otogar çıkışındaki yoğunluğun havadan görüntülendiği bildirildi. Dron kameraları ile çekilen görüntülerde, arka arkaya dizilen otobüsler dikkat çekti.
Yolcuların Görüşleri
Üniversite öğrencisi Harun Akkaya, “Tatil nedeniyle memleketimize Tekirdağ'a gideceğiz. Bir hafta ailemle vakit geçireceğim. İstanbul'a arkadaşımın yanına geldim” diye belirtti. Ozan Oğar ise, “Ben inşaatta çalışıyorum. Bayrama gideceğiz. Yol 18 saat sürüyor. 9 gün tatil çok iyi” ifadelerini kullandı.
Ömer Yiğit Aydın, “Edirne'den Zonguldak'a gidiyorum. Ailemizi özledik. 9 günlük bayram iyi gelecek. Otobüs fiyatları biraz pahalı. Otobüsler zamanında gelmiyor” dedi. Esra Çelik, “Tekirdağ'da yaşıyorum. Ankara‘ya akraba ziyareti için gideceğiz. Bileti bulmakta zorlandık, alarm kurduk ve öyle bulabildik” şeklinde konuştu.
Yasin Tarraf ise, babasıyla birlikte Bursa'ya gittiğini belirterek, “Öğrenci olduğum için bu zamanı iyi değerlendirmem gerekiyor. Bayramdan sonra ders çalışmam lazım” dedi.
Şoförlerin Ek Seferleri
Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlediklerini söyleyen şoför Mahmut Çelenk, “Hayırlı bayramlar dileriz. Önceliğimiz yolcularımızı sağ salim yakınlarına ulaştırmak. Normalde günlük 4 servis yapıyorduk, şimdi 7 servise çıkardık. Doluluk oranı burada artıyor” açıklamasında bulundu.




