Hüseyin Yayman Hatay'da İncelemelerde Bulundu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay'da yaşanan sel afetinin ardından bölgedeki incelemelerini gerçekleştirdi. Asi Nehri'nin debisinin sel sırasında normal seviyesinin 9 katına çıktığını ifade eden Yayman, bu durumun yaşanan afetin büyüklüğünü gözler önüne serdi.
Selden Etkilenen İlçelerde Ziyaretler
Yayman, beraberindeki heyetle Hatay'da selden etkilenen Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde incelemelerde bulundu. Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen heyet, Samandağ ilçesi Çöğürlü Mahallesi'ndeki temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yayman, “Sel afetini yaşayan tüm vatandaşlarımız müsterih olsunlar, hiç kimsenin zarar ziyanı boşa gitmeyecektir ve onlar karşılanacaktır” dedi.
Afetin Boyutu ve Devletin Müdahalesi
Asi Nehri'nin debisinin selde normalden 9 kat daha fazla akmasının afetin büyüklüğünü gösterdiğini belirten Yayman, “Kurban Bayramı öncesi yaşanan bu acı yüreklerimizi dağladı. Hatay gerçekten büyük bir afet yaşadı. Cumhurbaşkanımızın geçmiş olsun dileklerini ilettik” dedi. Yayman, devletin olay anından itibaren gerekli tedbirleri alarak daha büyük bir facianın önlendiğini ifade etti.
Yayman, “Samandağlıların acısı, Hatay'ın acısı, Türkiye'nin acısı bizim acımızdır. Bu konuda bir ihmal veya hata varsa bunun üzerine sonuna kadar gidilecektir” diye konuştu. Hatay'ın afet sonrası yeniden ayağa kalkacağını vurgulayan Yayman, sel felaketi sonrası vatandaşların zararlarının tespit edilmesi için bakanlıkların çalışmalar yürüttüğünü belirtti.





