“Hayat Bilgisi” dizisinde canlandırdığı Müdür Amil Sağlam ve “İkinci Bahar”daki Kebapçı Vakkas karakterleriyle hafızalara kazınan Tarık Papuççuoğlu, yıllar sonra özel yaşamıyla gündeme geldi.
77 yaşındaki usta oyuncu, Bodrum’da bulunan bir misafirhanede yaşamını sürdürdüğünü açıklayarak aldığı kararın arkasındaki nedeni anlattı.
Misafirhanedeki odasının kapılarını açtı
Asiye Acar’ın sunduğu “Pazar Gezmesi” programına konuk olan Tarık Papuççuoğlu, Bodrum’da kaldığı misafirhane odasını ilk kez kameralara gösterdi.
Sade bir yaşam düzeni kuran ünlü oyuncu, bu tercihi herhangi bir zorunluluk nedeniyle değil, hayatını daha kolay ve bağımsız sürdürebilmek amacıyla yaptığını söyledi. Kanal D’nin program duyurusunda da çekimlerin Papuççuoğlu’nun Bodrum’da yaşadığı misafirhanede gerçekleştirildiği belirtildi.
“Çocuklarıma yük olmak istemedim”
İlerleyen yaşlarda insanların kendi hayatlarını düzenlemek isteyebileceğini belirten Papuççuoğlu, misafirhaneye yerleşme kararını şu sözlerle açıkladı:
“İnsanlar belli bir yaşa gelince çocuklarına yük olmak istemezler.”
Usta oyuncu, hayatını kolaylaştırmak amacıyla misafirhaneye kendi isteğiyle yerleştiğini ve kararından memnun olduğunu ifade etti.
“Önemli olan iki bakış, iki sohbet”
Günlük ihtiyaçların karşılanmasından çok insanlar arasındaki iletişime değer verdiğini dile getiren Papuççuoğlu, kendisi için sohbetin ve dostluğun önemine dikkat çekti.
Oyuncu, temel ihtiyaçların bir şekilde karşılanabileceğini ancak insanlarla kurulan samimi bağların çok daha değerli olduğunu söyledi.
İstanbul’daki mal varlığını çocuklarına bıraktı
Tarık Papuççuoğlu, İstanbul’daki yaşamını geride bırakarak Bodrum’a yerleştiğini de anlattı. Usta oyuncu, 60 yaşından sonra sahip olduğu mal varlığını çocuklarına dağıttığını ve kendisi için daha özgür bir yaşam düzeni kurmaya karar verdiğini belirtti.
Kaldığı yerin klasik bir huzurevi olmadığını vurgulayan oyuncu, misafirhaneyi yaşamını sürdürdüğü kişisel alanı olarak gördüğünü ifade etti.
Tarık Papuççuoğlu kimdir?
Tarık Papuççuoğlu, 14 Ocak 1949 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’nin ardından Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.
Tiyatro, sinema ve televizyon projelerinde uzun yıllar görev yapan Papuççuoğlu; “Hayat Bilgisi” dizisindeki Müdür Amil Sağlam ve “İkinci Bahar”daki Kebapçı Vakkas rolleriyle geniş kitleler tarafından tanındı.





