Türk Kızılay Gazze'de Protez Destek Projesi Başlattı
Gazze'de çok yönlü insani yardım çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay, bölgeye yönelik saldırılarda uzuv kaybı yaşayanlar için Protez-Ortez Destek projesi başlattı. 7 Ekim 2023 sonrası yaşanan saldırılarda binlerce kişi uzuv kaybıyla sonuçlanan ağır yaralanmalar yaşarken, Türk Kızılay yaralananların yaşamlarını yeniden bağımsız şekilde sürdürebilmeleri için bu projeyi hayata geçirdi.
Udey Abu Verde'nin Hikayesi
Hastane ve rehabilitasyon merkezleriyle koordineli yürütülen proje kapsamında, bombardımanda sağ bacağını kaybeden 24 yaşındaki Udey Abu Verde'ye ilk diz altı protezi başarıyla uygulandı. Gerekli ölçüm ve değerlendirmelerin ardından üretimi tamamlanan diz altı protezi, Abu Verde'ye başarıyla takıldı.
Abu Verde, bir yıldır bağımsız hareket etmekte ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek, “Protez takılmadan önce hayatım çok zordu. Yürüyemiyordum ve hiçbir konuda kendi kendime yetemiyordum, ama artık yürüyebileceğim ve tüm ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim. Kimseye muhtaç olmayacağım. Türk Kızılay'ın desteği sayesinde yaralanmadan önceki gibi hayatıma devam edeceğim, çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Aşevi ve Temiz Su Hizmeti
Gazze'de çok yönlü yardım çalışmalarını sürdüren Kızılay, artan sıcaklıklar ve temiz suya erişimde yaşanan zorluklar nedeniyle günlük 100 ton temiz su dağıtımına başladı. Ayrıca, kesintisiz sürdürdüğü aşevi hizmetiyle günde 30 bin kişilik sıcak yemek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

