Trendyol, Türkiye’nin E-ihracatını Güçlendirmek İçin TİM ile İş Birliği Yaptı
E-ticaret devi Trendyol, Türkiye’nin e-ihracat alanını daha da güçlendirmek amacıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile iş birliğine gitti. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe arasında gerçekleştirilen protokol ile Trendyol, TİM’in e-ihracat partneri oldu. Bu iş birliği çerçevesinde Türkiye genelinde e-ihracat farkındalığını artırıcı etkinlikler, eğitimler ve iş birliği imkanları sunulacak.
Hedef: E-ihracatta Türkiye’yi Bölgesel Bir Güç Haline Getirmek
Trendyol, Türkiye’nin e-ihracat potansiyelinden daha fazla marka, üretici ve esnafın yararlanabilmesini sağlamak ve bu konudaki farkındalığı artırmak için önemli bir adım attı. Yapılan protokol ile Trendyol; Türkiye’nin e-ihracat ekosisteminin gelişmesi için stratejik projeler hayata geçirecek. E-ihracat alanında yapılacak iş birliği ile tüm paydaşların e-ihracata yönlendirilmesi hedefleniyor. Bu projeler, Türkiye’de sınır ötesi ticaretin sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak.
Trendyol’dan Girişimcilere Destek
Imza töreninde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Yerel üreticilerin ve KOBİ’lerin küresel pazarlara açılmasını sağlamak adına bugüne kadar 120 binden fazla iş ortağını ihracat ile buluşturduk. Türkiye’nin e-ticaret potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmeleri için girişimcilerimizi uluslararası arenaya taşımayı amaçlıyoruz. E-ihracat gelişimi için gerçekleştirilen TİM ile iş birliği önemli bir adım. Ekosistemimizle birlikte e-ihracat alanında bölgesel bir güç olmayı amaçlıyoruz” dedi.
E-ihracat Destek Projeleri ve Detayları
**Finansal Destek:** Türk Ticaret Bankası ile gerçekleştirilecek iş birliği kapsamında e-ihracatçılara kredi destekleri ve finansal çözümler sunulacak.
**E-ihracat Okuryazarlığı Eğitimi:** E-ihracatın ekonomik katkılarını daha görünür kılmak için kamuoyunun bilinçlendirilmesine yönelik doğru ve etkili içerikler geliştirilecek.
**Kapasite Geliştirme:** MESİAD ve OTİAD gibi sektör dernekleriyle iş birliği yaparak, üreticilerin perakende ihracat niteliklerini artırmak için ortak projeler gerçekleştirilecek.
**Farkındalık Etkinlikleri:** IFCO, Türkiye İnovasyon Haftası gibi etkinliklerde e-ihracat konulu özel oturumlar, seminerler ve deneyim alanları oluşturulacak.
**E-ihracat Ödülleri:** İHKİB’nin düzenlediği Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni’nde e-ihracat kategorisi eklenerek başarılı işletmelere ödüller verilmesi sağlanacak.
Trendyol’un e-ihracat alanındaki bu iş birliği ile Türkiye’nin uluslararası ticaret gücünün artırılması hedefleniyor.