Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kosova'da temaslarına devam ediyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Bolat, görüşmesine ilişkin olarak, “Kosova Başbakanı Sayın Albin Kurti ile yaptığımız görüşmede, köklü dostluğumuzun ve kararlı siyasi irademizin, ekonomiye, ticarete ve yatırımlara yansıyan somut kazanımlarını kapsamlı biçimde ele aldık. 1 milyar dolar eşiğine dayanan ticaret hacmimizi artık bir hedef değil, aşılacak bir basamak olarak görüyor; bu ivmeyi katlayacak yeni ortak hedeflerde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye ve Kosova İlişkileri

Bakan Bolat, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin önemine değinerek, “Kosova ile ilişkilerimizi sadece bugünün değil, yarının da kazananı kılacak şekilde; ticaretten yatırıma, her alanda daha derin, daha güçlü ve daha stratejik bir iş birliğiyle büyütmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat, Kosova Başbakan Yardımcısı Damka ile bir araya geldi

Bakan Bolat, Kosova Başbakan Yardımcısı Fikrim Damka ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede, “Kosova Başbakan Yardımcısı ve soydaşımız Sayın Fikrim Damka ile yaptığımız görüşmede, asırlara dayanan kardeşliğimizin taşıdığı derin anlamı ve bu güçlü mirası geleceğe taşıyacak stratejik iş birliği alanlarını kapsamlı biçimde ele aldık. Kosova'daki Türk toplumu; ortak tarihimizin canlı hafızası, sarsılmaz dostluğumuzun en güçlü teminatı ve iki ülke arasında kurulan gönül köprüsünün vazgeçilmez taşıyıcısıdır. Bu köklü bağlardan aldığımız güçle, Türkiye-Kosova ilişkilerini sadece bugünün değil, yarının da kazananı kılacak şekilde; daha iddialı, daha derin ve daha stratejik bir seviyeye taşımakta kararlıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi