Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tatvan Devlet Hastanesi’nde Optik Koherens Tomografi (OCT) Cihazı Hizmete Girdi

    Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi’nde yeni bir Optik Koherens Tomografi (OCT) cihazı hizmete girdi. Bu cihaz, retina ve optik sinir hastalıklarının tanısında önemli rol oynayarak, günde yaklaşık 50 hastanın tedavi olmasını sağlıyor. Başhekim Uzm. Dr. Serhat Göçüncü, bu gelişmenin çevre illere gitme zorunluluğunu ortadan kaldıracağını belirtti.

    Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesi'nde yeni bir Optik Koherens Tomografi (OCT)

    BİTLİS (İHA) – Tatvan Devlet Hastanesi, yeni bir Optik Koherens Tomografi (OCT) cihazını faaliyete geçirdi.

    Yeni Cihazın Sağladığı Avantajlar

    Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan Optik Koherens Tomografi (OCT) cihazı, retina ve optik sinir hastalıklarının teşhis ve takibinde önemli bir gelişme sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde, hastalar artık günde ortalama 50 birey OCT muayenesi ile bulunduğu yerden fayda sağlayarak çevre illere gitme zorunluluğundan kurtuluyor. Cihazın, glokom, diyabetik retinopati, sarı nokta hastalığı ve retina yırtıkları gibi rahatsızlıkların erken teşhisinde hayati bir öneme sahip olduğu vurgulanıyor.

    Başhekimden Açıklama

    Tatvan Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Uzm. Dr. Serhat Göçüncü, yeni cihazla ilgili yaptığı açıklamada, “Halkımız artık ileri tetkikler için komşu illere gitmek durumunda kalmayacak. Modern tıbbın sağladığı bu imkanları halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

    Teşekkür Mesajı

    Hastane yönetimi, bu önemli yatırımı gerçekleştirmede katkılarından ötürü Bitlis İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Gökhan Güzeltaş’a teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.