3×3 Uluslararası Basketbol Turnuvası
2026 Avrupa Spor Şehri Sultangazi, uluslararası düzeyde bir spor etkinliği olan ‘3×3 Uluslararası Basketbol Turnuvası'na ev sahipliği yaptı ve 2 gün süren organizasyonun kapanış törenini gerçekleştirdi. Turnuvada, takımlar birbirleriyle kıyasıya mücadele ederek kupalar için yarıştı.
Sultangazi'de Sporun Büyüsü
Sultangazi, 16 yabancı ve 16 Türk takımının katılımıyla yaklaşık 30 farklı milletten sporcuya ev sahipliği yaparak uluslararası bir organizasyona imza attı. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, etkinliğe katılan sporcuları yalnız bırakmadı ve turnuvanın ikinci gününde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Harun Erdenay, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir gibi önemli isimlerle birlikte mini bir basket maçı gerçekleştirdi.
Madalyalar Sahiplerini Buldu
Turnuva boyunca, sporcular en iyi olmak için yarıştı ve madalyalar sahiplerine verildi. Protokol üyeleri, madalyaları kazanan takımlara takdim ederken sporcuları tebrik etti. Turnuvanın sonuçları; 1. Sırbistan Aviator 3×3 KG, 2. Sırbistan Uziçe Zlatiborac ve 3. Polonya Isetia takımı oldu.
Sultangazi'nin Spor Vizyonu
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, “Sultangazi'de ‘3×3 Uluslararası Basketbol Turnuvası' heyecanına ortak olduk. Tüm sporcularımızı kutluyorum” dedi. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise, “15 farklı ülkeden 30 milletten sporcuyu ağırladık. Bu organizasyon, Sultangazi'ye yakışır bir etkinlik oldu” diyerek katılımcılara teşekkür etti.
Avatar Atakan Arslan'ın Yorumları
Dünya Şampiyonu sporcu Avatar Atakan Arslan, “Böyle güzel bir organizasyonda bulunmaktan mutluyum. Başkanımızın destekleriyle geleceğin sporcuları buradan çıkıyor” şeklinde konuştu.





