Manisa’da Engelliler Günü’nde Farkındalık Uçuşu
Manisa’nın Soma ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Öğretmen Abdullah Yeşil ve Eğitmen Yiğit Kartal, tandem paraşüt etkinliğiyle özel çocuklara destek çağrısını gökyüzünden duyurdu.
Özel Çocuklara Destek Olmak İçin Gökyüzüne Açıldılar
3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde, özel çocuklara yönelik farkındalık yaratmak amacıyla Soma’nın Bubeyler Mevkisinde yamaç paraşütü yapılan etkinlikte, Abdullah Yeşil ve Yiğit Kartal birlikte uçtu. Uçuş sırasında “Sevgi varsa engel yoktur” mesajı verildi.
Soma Mevlana Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda öğretmenlik yapan Abdullah Yeşil ve Eskişehir İnönü Havacılık Kulübü’nün aktif üyesi olan paraşüt eğitmeni Yiğit Kartal, millî konular kadar önemli olan engelli bireylerin hayatlarını zorlaştıran engellerine dikkat çekti.
Farkındalık Uçuşunun Amacı ve Mesajı
Etkinlik boyunca Abdullah Yeşil, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bu özel günün anlamını daha da güçlendirmek için tüm Soma’daki ve Türkiye genelindeki özel çocuklar adına bu farkındalık uçuşunu düzenledik. Toplumda engelli bireyler hakkında farkındalık oluşturarak, onlara destek olmanın zor olmadığını gösteriyoruz. Tek çağrımız: Engel olmayalım, destek olalım.” şeklinde konuştu.
Yeşil, ayrıca öğrencileriyle sürekli iletişim kurarak özel çocukların hayata karşı olan bağlılıklarının çevresine ilham kaynağı oluşturduğunu vurguladı.
Gönüllü olarak uçuştaki yerini alan eğitmen Yiğit Kartal ise, “Engelleri yıkmak için gökyüzüne çıktık. Engeller, ön gördüğümüzden daha soyut. Özel bireylere yaklaşımımız ve onlara nasıl bir gözle baktığımız büyük önem taşıyor. Onları ‘farklı’ olarak değil, toplumun birer parçası olarak görmeliyiz.” ifadelerinde bulundu.
Haberin sonunda, Soma’daki bu anlamlı etkinlik, engelli bireyler için destek olmanın öneminin ve toplumda farkındalığın artırılmasının gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.


