Artvin’de uçurumdan düşen aracın sürücüsünün kalbi durdu, doktor sedyede kalp masajı yaptı.

Editör
1 Dakika Okuma
Artvin’de uçurumdan düşen aracın sürücüsünün kalbi durdu, doktor sedyede kalp masajı yaptı.

Ambulansa Giderken Kalbi Duran Sürücüye Kalp Masajı Yapıldı

Artvin’in Ardanuç ilçesinde uçuruma düşen araçta ağır yaralanan sürücünün kalbi durunca, doktor ambulansa kadar sedye üzerinde kalp masajı uyguladı.

Edinilen bilgilere göre kaza, ilçeye bağlı Adakale Mahallesi’nde saat 23.30 sıralarında gerçekleşti. 53 HG 423 plakalı aracıyla seyir halinde olan İsmail Ş., direksiyon hâkimiyetini kaybederek yol kenarındaki uçuruma düştü. Kazada sürücü İsmail Ş. ve araçta yolcu olarak bulunan Yusuf Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı. Yaralılar daha sonra Ardanuç Devlet Hastanesi’ne taşındı. İlk kontrollerde Yusuf Y’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, durumu ağır olan İsmail Ş’nin Artvin Devlet Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi.

Sevk hazırlıkları sırasında sedye ile ambulansa taşınan İsmail Ş.’nin kalbinin durduğu tespit edildi. Bunun üzerine Ardanuç Devlet Hastanesi doktoru, zamanla yarışarak sedye üzerinde hastaya kalp masajı yapmaya başladı. Doktor, ambulansa gidene kadar kalp masajını sürdürdü. Kalbi yeniden çalıştırılmaya çalışılan İsmail Ş., 112 Acil Sağlık ekipleri eşliğinde Artvin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Olay sırasında hasta yakınlarının yaşadığı panik ve feryatlar dikkat çekti.

Yaralı İsmail Ş.’nin tedavisi Artvin Devlet Hastanesi’nde devam ederken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

İhlas Haber Ajansı

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş