İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı ile telefon görüşmesi yaptı.

Editör
1 Dakika Okuma

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Hamza Mustafa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Suriye Enformasyon Bakanı ile yaptığı görüşmede, Suriye’deki son durumu ve ikili ilişkileri ele aldı. Duran, görüşmede, Suriye Hükümeti’nin kapsayıcı ve bütünleştirici bir anlayışla yürüttüğü terörle mücadele ve yeniden inşa çabaları başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan her alanda Türkiye’nin desteğinin artarak süreceğini ifade etti.

Kalıcı istikrarın olmazsa olmaz şartı olarak tek devlet, tek ordu ilkesinin sahada ve kurumsal düzeyde güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Duran, sahadaki gelişmeler kadar enformasyon alanındaki mücadelenin de belirleyici olduğunu; provokasyonlara, dezenformasyona ve algı operasyonlarına karşı iki ülkenin daha yakın bir koordinasyon içinde hareket etmesinin faydalı olacağı değerlendirmesinde bulundu. İletişim Başkanı Duran, Türkiye’nin bu doğrultuda iş birliğini güçlendirmeye hazır olduğunu belirtti.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş