Manisa'nın Soma ilçesinde yer alan İmbat Madencilik işletmesinde dün yaşanan göçük, 5 madencinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Halit Ersay adlı 37 yaşındaki madenci, memleketi Denizli'nin Çameli ilçesinden ekmek parası kazanmak için Soma'ya çalışmaya gitmişti. Göçük altında kalan 7 işçiden 2'si yaralı olarak kurtarılırken, Halit Ersay'ın cansız bedeni arama çalışmalarının ardından bulundu.
Facianın Ardından Arama Çalışmaları
Dün akşam saatlerinde Halit Ersay'ın cansız bedenine ulaşıldıktan sonra, diğer 4 madencinin de cansız bedenlerine ulaşıldı. Ramazan İnce, İsa Olcay ve Ömer Karakaya isimli işçilerin de göçük altından çıkarılmasıyla birlikte, Soma'daki faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.
Ersay'ın cenazesi, otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra memleketi Kirazlıyayla Mahallesi'ne getirildi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından, Halit Ersay dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Törene, İlçe Kaymakamı Mustafa Çelik, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve diğer protokol üyeleri katılarak, ailenin yanında olmaya çalıştı.

Hayatını kaybeden Halit Ersay, evli ve 3 çocuk babasıydı. Cenaze töreninin ardından protokol üyeleri, taziye dileklerini iletmek için ailenin evine geçti.

Bu tür maden kazaları, iş güvenliği önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha gündeme getiriyor.





