Kastamonu'da bir yaya, yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Cebrail Mahallesi Cumhuriyet Caddesi‘nde meydana gelen kazada, sürücüsü henüz öğrenilemeyen 34 GY 4172 plakalı otomobil, yaya olan Mustafa B.‘ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Mustafa B., çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Yaralı, daha sonra Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazanın ardından, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldığı bildirildi.

Olayın Önemi

Bu tür kazalar, yayaların güvenliğini tehdit eden önemli bir sorun teşkil etmektedir. Özellikle yoğun caddelerde, sürücülerin dikkatli olmaları ve yayalara öncelik tanımaları gerektiği bir kez daha hatırlatılmaktadır.

Kastamonu

Kaynaklardan alınan bilgilere göre, yaya kazaları, her yıl birçok insanın hayatını kaybetmesine veya yaralanmasına sebep olmaktadır. Bu durum, trafik güvenliği konusunda daha fazla önlem alınması gerektiğini gösteriyor.

Kastamonu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı