Sağanak Yağış Sonrası Taşan Dere
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, etkili olan sağanak yağış sonrası taşan derede mahsur kalan bir çoban ve koyun sürüsü, vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışın ardından Siverek'te TOKİ konutları yakınlarında bulunan Selimpınar deresinin su seviyesi aniden yükseldi. Bu esnada bölgede bulunan bir çoban ve koyun sürüsü, artan su debisi nedeniyle karşıya geçemeyerek mahsur kaldı.
Vatandaşların İhbarı ve Kurtarma Çalışmaları
Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşların da destek verdiği çalışmalar sonucunda mahsur kalan çoban ve koyun sürüsü güvenli bir şekilde kurtarıldı. Çoban Serkan Yavuz, “Su birden geldi, suyun içinde mahsur kaldım. Aradım, yetkililer ve komşular yardıma geldi, çok teşekkür ediyorum, herhangi bir zayiatım yok” dedi.
Güvenlik Önlemleri ve Su Seviyesinin Durumu
Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, bölgede su seviyesinin zaman zaman yükseldiği ve ekiplerin tedbir amaçlı çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.





