Selendi’de Şap Hastalığı Nedeniyle 8 Mahallede Hayvan Alım-Satımı ve Ürün Giriş-Çıkışı Yasaklandı

Manisa’nın Selendi ilçesinde, 8 mahallede büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi sonucu, Çamyayla, Kurşunlu, Selmanhacılar, Aşağıtefen, Çalıklı, Çampınar, Çamlıca ve Turpçu’da hayvan alım-satımı ve ürün giriş-çıkışı yasaklandı. Karantina kurallarına uymayanlar cezalandırılacak.

Manisa'nın Selendi ilçesinde, 8 mahallede büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit

**Selendi’de Şap Hastalığı Nedeniyle Hayvan Alım-Satımı Yasaklandı**

Manisa’nın Selendi ilçesine bağlı sekiz mahallede büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi. Bu durum üzerine, yetkililer tarafından hayvan alım-satımı ile hayvansal ürünlerin giriş ve çıkışlarına yasak getirildiği açıklandı.

Hastalık Tespiti ve Alınan Önlemler

Selendi ilçesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü acil tedbirler almaya başladı. Yetkililer, hastalığın yayılmasını önlemek adına Çamyayla, Kurşunlu, Selmanhacılar, Aşağıtefen, Çalıklı, Çampınar, Çamlıca ve Turpçu mahalleleri için önemli kararlar aldı. İkinci bir duyuruya kadar, bu bölgelerdeki tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanların alım-satımı ile hayvansal ürünlerin giriş-çıkışları yasaklandı.

Karantina Uyarısı ve Cezai İşlemler

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Çamyayla Mahallesi’nde 23.06.2025 tarihinde şap hastalığına rastlanmıştır. Bu nedenle, söz konusu mahalleler karantinaya alınmıştır. Giriş-çıkışlara yasak getirilmiştir. Ahırların hijyenik koşullarda dezenfekte edilmesi ve alınan tedbirlere uyulması son derece önemlidir. Karantinaya uymayanlar için gerekli cezai işlemler uygulanacaktır,” denildi.

Selendi halkının sağlığı ve hayvanların güvenliği için alınan bu tedbirlerin büyük önem taşıdığı ifade edildi. Bölgedeki vatandaşların belirtilen karara uymaları ve dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.