Şarkışla Belediyesi, Şarkışla Sanayi Sitesi‘nde bulunan kaçak yapılar için yıkım kararı aldı. Özellikle dükkanlara eklenen sundurmaların yıkılacağı belirtilirken, bu durum esnafın büyük tepkisine neden oldu. Yıkımın bugün gerçekleştirilmesi planlanıyordu, ancak site içerisinde toplanan esnaf, bu duruma karşı çıkarak bir basın toplantısı düzenledi.

Esnafın Talepleri

Şarkışla Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özer, yaptığı açıklamada, geçmişte sanayi alanında büyümek adına satılan arsaların altyapı sorunlarına dikkat çekti. Özer, “Sanayimizin büyüyebilmesi için gereken yol, su ve kanalizasyon hatlarının henüz yapılmadığını, bu nedenle esnafın sundurma ve yan kapatma gibi çözümler aramak zorunda kaldığını” ifade etti. Ayrıca, birçok sanayi sitesinde bu tür uygulamaların yaygın olduğunu belirtti ve en yakın örneklerin Sivas ve Başkent'teki sanayi sitelerinde görüldüğünü aktardı.

Şarkışla Sanayi Sitesi

Özer, mevcut yapıların yıkımının durdurulmasını talep ederken, satılmış olan parsellerin altyapısının bir an önce tamamlanarak sanayiye kazandırılmasını istedi. Yıkım işlemlerinin bir ay ertelendiği bilgisi de esnafı rahatlatan bir gelişme oldu.

Bu olay, yerel esnafın yaşadığı sıkıntıları ve sanayi alanında yaşanan altyapı sorunlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Şarkışla Sanayi Sitesi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı