Samsun’da gerçekleştirilen “Samsun B2B Networking-Yapay Zekâ Gücüyle Akıllı İş Bağlantıları” etkinliği, TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu, Avrupa İşletmeler Ağı, OKA ve KOSGEB iş birliğiyle yoğun bir katılım ile yapıldı. Etkinlik, bir otelde gerçekleşti ve açılış konuşmasını TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Onur Öztekin yaptı. Öztekin, yapay zeka destekli iş görüşmelerinin yenilikçi bir adım olduğunu vurgularken, genç girişimcilerin Türkiye’nin kalkınma sürecindeki önemine değindi ve onların üretimden sosyal girişimciliğe kadar birçok alanda desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Samsun Vali Yardımcısı Vekili Enver Hakan Zengince de etkinliğin, KOBİ’ler ile büyük markaları bir araya getirerek yeni istihdam alanlarının oluşumuna katkı sağlayacağını açıkladı. Zengince, bu tür işbirliklerinin üretimden maliyet düşürmeye kadar birçok fayda getireceğini dile getirdi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, şehrin ileri teknoloji yatırımlarına açık bir yapıya sahip olduğunu belirtirken, Chery otomotiv fabrikasının Samsun’da kurulacağını müjdeledi. Doğan, şehirdeki tüm iş insanlarının katkılarına duyulan ihtiyacı vurguladı.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, Samsun’un sanayi kenti olma hedefi doğrultusunda yapılan işbirliklerinin önemine dikkat çekti. Murzioğlu, bu tür etkinliklerin işletmeler için önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.
Etkinlikte, eski A Milli Basketbolcu Kemal Tunçeri de yer alarak katılımcılara ilham verici sözler sundu. Yapay zeka destekli iş görüşmeleri, katılımcılara yeni iş ortaklıkları ve verimli bağlantılar kurma fırsatı sağladı. Ayrıca bölgenin önde gelen KOBİ’leri ve iş dünyasının başarılı liderleri, deneyimlerini ve stratejik adımlarını paylaşarak ticaret potansiyelini artırma yolunda önemli bilgileri aktardı.